Dnia 8 czerwca 2021 r został rozstrzygnięty konkurs fotograficzny "STOP SŁODYCZOM- DESER BEZ CUKRU”. Wpłynęło do nas wiele ciekawych przepisów, które zrobiły na nas ogromne wrażenie. Oto lista laureatów:
I MIEJSCE - Ewa Z.- klasa IVd
II MIEJSCE - Ania M.- klasa IVa
III MIEJSCE - Oliwia Z.- klasa IVd
WYRÓŻNIENIE - Łukasz M.- klasa VIg
Serdecznie gratulujemy wszystkim uczestnikom konkursu:) Pozdrawiamy i bardzo dziękujemy za zaangażowanie.
Ściskamy mocno😊 SAMORZĄD UCZNIOWSKI, ŚWIETLICA SZKOLNA🙂
Owsianka zapiekana z jabłkami, bananem i cynamonem.
1 szklanka owsianki, 1 szklanka mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżeczka cynamonu (ja daję więcej, bo lubię) - wszystko mieszamy
2 jabłka (starte) 1 banan (rozgnieciony), szklanka jogurtu, 2 jajka, pół szklanki oleju - wymieszać i połączyć z suchymi składnikami. wkładamy do foremek i pieczemy 25 minut w temp 175 stopni.
Deser bez cukru:
100 ml zimnego mleka,
3 płaskie łyżki chia,
2 małe banany,
10 truskawek
Do zimnego mleka wsypałam chia, odstawiłam na około 20 minut. Banana pokroiłam w cienkie plasterki i ułożyłam je od wewnętrznej strony szklanki, lekko dociskając. Napęczniałe chia wlałam do szklanki. Truskawki zblendowałam z pozostałym bananem i wylałam na chia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz