czwartek, 10 czerwca 2021

KONKURS FOTOGRAFICZNY "STOP SŁODYCZOM- DESER BEZ CUKRU"

Dnia 8 czerwca 2021 r został rozstrzygnięty konkurs fotograficzny "STOP SŁODYCZOM- DESER BEZ CUKRU”. Wpłynęło do nas wiele ciekawych przepisów, które zrobiły na nas ogromne wrażenie. Oto lista laureatów:

I MIEJSCE  -  Ewa Z.- klasa IVd

II MIEJSCE  - Ania M.- klasa IVa

III MIEJSCE  - Oliwia Z.- klasa IVd

WYRÓŻNIENIE  - Łukasz M.- klasa VIg

Serdecznie gratulujemy wszystkim uczestnikom konkursu:) Pozdrawiamy i bardzo dziękujemy za zaangażowanie.  

Ściskamy mocno😊 SAMORZĄD UCZNIOWSKI, ŚWIETLICA SZKOLNA🙂


 Owsianka zapiekana z jabłkami, bananem i cynamonem.

1 szklanka owsianki, 1 szklanka mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżeczka cynamonu (ja daję więcej, bo lubię) - wszystko mieszamy

2 jabłka (starte) 1 banan (rozgnieciony), szklanka jogurtu, 2 jajka, pół szklanki oleju - wymieszać i połączyć z suchymi składnikami. wkładamy do foremek i pieczemy 25 minut w temp 175 stopni.

Deser bez cukru:

100 ml zimnego mleka,

3 płaskie łyżki chia,

2 małe banany,

10 truskawek

Do zimnego mleka wsypałam chia, odstawiłam na około 20 minut. Banana pokroiłam w cienkie plasterki i ułożyłam je od wewnętrznej strony szklanki, lekko dociskając. Napęczniałe chia wlałam do szklanki. Truskawki zblendowałam z pozostałym bananem i wylałam na chia.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz